Godi¹nja skup¹tina MIZ-e Žepče

Godi¹nja skup¹tina MIZ-e Žepče

U subotu 23.02.2008. godine održana je redovna godišnja skupština MIZ-e Žepče. Na skupštini su bili prisutni skupštinski delegati iz svih džemata. Posebni gosti na skupštini bili su muftija zenički, mr. Ejub-ef. Dautović, njegov zamjenik Edib-ef. Kavazović, te novinar "Preporoda" mr. Mirnes Kovač.
Skupštinu je otvorio i njom predsjedavao predsjednik IO MIZ-e Žepče Armin Beća. Glavni imam MIZ-e Izet-ef. Efendić je u svom uvodnom obraćanju poselamio prisutne delegate, zahvalio se gostima i zaželio uspješan rad skupštine. U svom referatu pojasnio je neke stavke iz samog izvještaja, a koji se odnosi isključivno na vjersko-prosvjetnu djelatnost u toku protekle godine.
Predsjednik finansijske komisije, dipl. ecc. Ašir Mehić, pojasnio je završni račun i kompletan finansijski dio izvještaja. Uz dobronamjerne opaske i prijedloge izvještaj je jednoglasno usvojen. Skupštini se također obratio sabornik MIZ-a Žepče, gosp. Hidajet Purak i tom prilikom podnio kratki izvještaj o svom učešću u saboru i informisao prisutne delegate o mogućnosti uređenja i unapređenja vakufske imovine. Muftija zenički mr. Ejub-ef. Dautović obratio se na kraju skupštinskog zasjedanja i u svom obraćanju posebno pohvalio tri segmenta ovog izvještaja i to stipendiranje nadarenih studenata i učenika, unaprijeđenje vakufskih parcela (70 dunuma vakufske zemnje zasađeno voćem) i ramazansku školu za žene, a u kojoj je omogućeno ženama u svim našim džematima da u toku Ramazana poslušaju dvadesetak predavanja od strane izuzetno meritornih stručnjaka iz oblasti medicine, pedagogije, psihologije, sociologije i, naravno, teologije. Muftija je takođe u svom govoru preporučio nekoliko stvari i projekata kojima bi se trebao ovaj medžlis ubuduće pozabaviti.

CATEGORIES
Share This