Glavni imam i predsjednik IO MIZ Žepče posjetili “ELMONT” i “ZAANER”, Donja Golubinja

Glavni imam i predsjednik IO MIZ Žepče posjetili “ELMONT” i “ZAANER”, Donja Golubinja

Glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić i predsjednik IO MIZ Žepče gosp. Armin Beća, posjetili su u petak, 06.10.2017.godine, firme “ELMONT” i “ZAANER” sa sjedištem u Donjoj Golubinji, vlasništvo porodice Nermina Muslića. Tom prilikom, u prijateljskom razgovoru, gosp. Muslić je goste upoznao sa aktuelnim stanjem u pomenutim firmama, a i gosti su upoznali domaćina sa stanjem u Medžlisu Žepče. Gosti su gosp. Musliću, koji je inače i poseban vakif džemata Žepče i Medžlisa IZ Žepče, ovom prilikom uručili poklon, jednu vrijednu knjigu. 

Inače, privredno društvo „Elmont“ d.o.o. posjeduje višegodišnje iskustvo u oblasti izgradnje i opremanja benzinskih stanica, izrade i montaže različitih vrsta metalnih konstrukcija te u oblasti mašinskih i elektroinstalacija.

Osnovana 1996. godine u Zenici, pretežno izvodeći elektroinstalacijske radove, firma „Elmont“ d.o.o. je izrasla u privredno društvo, koje trenutno broji oko 60 zaposlenih. Današnje sjedište preduzeća se nalazi u privredno poslovnoj zoni Golubinja, nadomak grada Žepče. Firma posjeduje vlastitu proizvodnu halu sa ca. 1500 m2 radnog prostora, te radnu površinu na otvorenom sa ca. 2000 m2 površine. U sklopu pogona se takođe nalazi skladište rezervnih dijelova i materijala. Za potrebe izvođenja radova na radilištima, tu je i vlastiti vozni park, kao i potrebne specijalne mašine za neometanu proizvodnju, montažu i servisiranje svih proizvoda i opreme iz ponude.

Aktuelni portfolio firme „Elmont“ d.o.o. obuhvata radove na izgradnji i opremanju benzinskih stanica, terminala i rafinerija, te izradu mašinskih i elektroinstalacija. Takođe su obuhvaćene sve vrste čeličnih konstrukcija, fasaderskih i krovopokrivačkih radova te sve vrste vizuelne komunikacije, aluminijske bravarije i inoksnih elemenata. Za naftna postrojenja se nude laboratorijske usluge kao npr. baždarenje rezervoara.

CATEGORIES
Share This