DŽEMAT ŽEPČE – DODJELOM DIPLOMA ZAVRŠENA LJETNA ŠKOLA ENGLESKOG JEZIKA

DŽEMAT ŽEPČE – DODJELOM DIPLOMA ZAVRŠENA LJETNA ŠKOLA ENGLESKOG JEZIKA

Druga Ljetna škola engleskog jezika u realizaciji MZ Opšenik i džemata Žepče u trajanju od tri sedmice u mjesecu augustu, završena je dodjelom diploma u nedjelju, 25. 8. 2024. godine. Nastavak je ovo saradnje MZ Opšenik i džemata Žepče, u smislu koordiniranja aktivnosti, ali i korištenja džematske infrastrukture – vakufa Drinjak Emire. Prisutnim roditeljima i djeci (polaznici prvog i drugog razreda osnovne škole), kratko su se obratili koordinator projekta, i član Džematskog odbora Žepče, Arif Odobašić, i imam u džematu Žepče, Irdin-ef. Tutnjić. Uz čestitke, kako djeci a tako i roditeljima, na pohađanju ove škole, istakli su posebnu saradnju lokalne zajednice i džemata, te su najavili i sljedeće zajedničke aktivnosti – u ovom vakufu, zajedničkim snagama, izgrađen je sportski teren, s mini tribinama, zaštitnom ogradom, te izgrađeni i asfaltirani pristupni putevi sa nekoliko parking mjesta. Kompletan projekat je koštao cca. 60,000.00 KM, a svečano otvaranje slijedi upravo u narednim danima.

Sama Ljetna škola engleskog jezika u prostorijama mesdžida u Opšeniku, i ranije izgrađen mini park za djecu, između ostalog, imaju za cilj da ovaj vakuf “živi” tokom cijele godine. Posebnim angažmanom MZ i džemata Žepče, i u koordinaciji sa MIZ-e Žepče, to je uspjelo.

U ime MZ Opšenik i džemata Žepče, zahvaljujemo ovogodišnjoj voditeljici kroz školu, nastavnici engleskog jezika, Mirnesi Kovačević, zatim MIZ-e Žepče, te Helmedinu Kulašinu, koji je kao pojedinac podržao ovaj projekat.

Džemat Žepče i MZ Opšenik će nastaviti sa pozitivnim pričama, te planiranju i realizaciji drugih projekata u nastavku godine.

T. Irdin

CATEGORIES
Share This