23.NOĆ RAMAZANA 1443./2022. – PROUČEN MEVLUD U TRZANSKOJ DŽAMIJI

23.NOĆ RAMAZANA 1443./2022. – PROUČEN MEVLUD U TRZANSKOJ DŽAMIJI

U Žepču je, nakon dvije pandemijske godine, ovog ramazana, 1443./2022. godine, mevludom 23. noć ramazana, počelo „traganje“ za noći Kadra. Proučen je prvi od tri mevluda, koji će se zbog noći Kadra proučiti u ovom džematu. U Trzanskoj džamiji, mevludom je obilježena Noć Kadra, Noć sudbine i Noć odluke. Noć bolja od hiljadu mjeseci – 23. 4. 2022. godine. Veliki broj prisutnih vjernika, u Allahovoj blagodati ugodnog ozračja, sa velikim saburom i pažnjom učestvovali su u obilježavanju ove velike noći.
Mevludski program su izveli žepački imami, polaznici mekteba Žepče, i unuke hadži Mustafe i hadži Raseme.
Nakon mevludskog programa, gost-predavač, glavni imam MIZ Zavidovići, Izet ef. Čamdžić, je ovom prilikom govorio o vrijednostima noći Kadra, ali i o današnjoj našoj realnosti te životnim iskušenjima kroz koje prolazimo. 
Na kraju, uz molbu dragom Bogu da Izet ef. nagradi za ove riječi, ostaje nada i molba Uzvišenom, da nam da snage da sve ove savjete iskoristimo u svom životu, kako bi uistinu od ove velike noći i bili bolji. Takođe, zahvaljujemo još jednom „sponzorima“ ovog mevluda, porodici hadži Mustafe i hadži Rasema hanume Čaušević, koji su priredili mevludski program u povodu noći Kadra u Trzanskoj džamiji, na ovu 23. noć ramazana, ovdje u Žepču.  

T.Ir.

CATEGORIES
Share This