SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Medžlis IZ-e Žepče, od 12.6.2022.godine, nakon dvije godine pauze, bogatiji je za novih 117 učača Kur'ana.To su učenici iz svih naših mekteba koji su u protekloj mektebskoj godini savladali sufaru. Ove, dvanaeste godine, kao i proteklih 11, na gore spomenuti datum, u kino sali Doma Kulture u Žepču, za sve njih upriličena je jedna velika svečanost, na kome su svi oni izgovorili i posebnu svečanu izjavu, dodijeljena priznanja, te posebni pokloni. Za ovih 12 godina, MIZ Žepče je na ovakav način promovisao 1508 naših polaznika mekteba.
Pred prepunom salom Doma, program, ovaj dvadesettreći (23) po redu, odnosno dvanaesti (12) zajednički, počeo je učenjem ajeta Kur'ana Časnog i velikim zajedničkim tekbirom.
Kur'anske ajete učila je polaznica mekteba Ozimica, Lamija Imamović.
Postala je praksa, da na ovoj manifestaciji, proglasimo najuspješnijeg muallima sa područja našeg medžlisa te da proglasimo učenika mekteba za proteklu mektebsku godinu. Ovom prilikom uručena su im priznanja i novčane nagrade. Ove školske i mektebske godine, najuspješniji muallim je Jakub ef. Hadžić, imam u džematu Jastrebac-Brižđe, a učenik mekteba je Aganović Ibrahim, polaznik mekteba Balačići.
Priznanje i nagradu, Jakubu ef. uručio je muftija zenički, hafiz, prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević, a učeniku mekteba, Aganović Ibrahimu, nagradu i priznanje uručio je glavni imam, Džafer ef. Gračić.
Vrhunac manifestacije je svečano izgovaranje svečane izjave novih učača Kur'ana pred glavnim imamom i pred svim prisutnima.
Nakon teksta izjave, uslijedio je veliki tekbir, čestitanja, fotografisanja....
Za ovu priliku, obezbijeđeni su pokloni, posebne majice, po primjerak Kur’ana, svakom polazniku po 10 KM, ručak, sok, posebna vrećica, a sve sa posvetom i sa datumom ove velike svečanosti.
Djeci i velikom broju prisutnih, obratio se muftija, hafiz, prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević, čestitao djeci, roditeljima, imamima. Pohvalio je manifestaciju, ali se posebno zahvalio djeci i roditeljima na njihovom trudu. Nakon obraćanja, uslijedila je dova, koju je pročitao učenik mekteba, Aganović Ibrahim, čime je program i završen. Ovom manifestacijom je i zvanično završena mektebska 2021./2022.godina.
Autori ovogodišnjeg programa su: Irdin ef. Tutnjić, Salih ef. Kamerić, mr. Benjamin ef. Hodžić i Miralem ef. Okanović. U program su nastupili; Ahmed Memčić – mekteb Begov Han, Lamija Imamović – mekteb Ozimica, i polaznici mekteba koji aktivno treniraju karate – izveli su svoju jednu vježbu.
Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli ovogodišnju našu najveću mektebsku manifestaciju. Hvala omladini na pomoći oko pripreme i realizacije, zatim na organizovanom štandu sa literaturom ispred Doma. Hvala ekipama RTV BIR i Smart TV, koje su prisustvovale i zabilježile ovaj trenutak. Preko signala Smart TV, manifestacija je UŽIVO i direktno emitovana na YouTube kanalu Medžlisa islamske zajednice Žepče.
Manifestaciju su svojim prilozima pomogli:
Pivić Mirzet
Hadžić Mirnes
„ZAHA“ d.o.o. Žepče – Ševala i Nezir-Nesko Bronja
Huseinagić Munir
Općinski odbor SDA Žepče
Karamehmedović Midhat
Osmanović Haris
„Sarajlić-Prom“ d.o.o. Žepče
Tutnjić Benjamin i Melisa
„Banjotrans“ d.o.o. Žepče
Bečić Armina
Sinanović Kadira
Mešeljević Fahrudin
Ajan Esad i Zubejda
Sinanović Haris i Alma
Šahinović Mirza
Redžić Esad
Sinanović Harun i Emina
„Bećirović“ d.o.o. Žepče
„Tradicionalni zanat brico Zijo“
Džematski odbori džemata MIZ Žepče
T.Ir.
Foto: Harun Tutnjić, polaznik mekteba Žepče
Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com