SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Hvala Allahu Gospodaru svjetova, neka je salavat i selam na Allahovog Poslanika i Vjerovjesnika Muhammeda a.s.

Poštovana braćo i sestre! U jednoj kratkoj suri Uzvišeni Gospodar nebesa i zemlje podučava nas o smislu i svrsi života u vremenu i prostoru, kada kaže:

„Tako mi vremena, svaki čovjek je na gubitku, osim onih koji vjeruju i koji čine dobro i koji jedni drugima istinu govore i koji  jedni drugima  saburaju“.

Jedna od najvećih mudrosti života je razumjeti prostor i vrijeme u kojem čovjek živi i imati osjećaj za sve one koji su tu oko nas, sa nama, i uz nas. U ovim danima Kurban-bajrama, kada je čitav svijet zarobljen, kako iznutra, tako i izvana pandemijom, kada se već drugu godinu ne može otići na hadž, mi se ibadetima (Bogu ugodnim i milim djelima kroz koje  ističemo Allahovo božanstvo nad nama i svoje ropstvo samo Njemu Uzvišenom) posebno sa žrtvovanjem kurbana, treba da se misaono ali i tjelesno što više približimo Bogu dragom. Jer približavanjem Bogu Dragom, a to i sama riječ kurban simbolizira, mi ćemo se približiti sebi, svojoj iskonskoj prirodi, svome iskonu, svojoj ljudskosti....

A kroz ovaj proces mi ćemo čuvati i sačuvati sebe od sebe ali i sebe od drugih. Kroz klanje kurbana, kroz ova približavanja Bogu i sebi, približit ćemo se jedni drugima na način da ćemo i druge čuvati od nas samih.

I ma kako nam izgledalo teško naše stanje, ono je moguće da se promijeni na bolje uz naše, ne tako velike žrtve.

Zato nam dragi Bog svake godine šalje Kurban-bajram, kao našu šansu da nam bude bolje i ljepše u našem vremenu i našem prostoru,.

U to ime učimo dovu Allahu dž.š.:

„ DRAGI BOŽE MOLIMO TE ZA SNAGU U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU !

PODUČI NAS UMIJEĆU MALIH KORAKA !

UČINI NAS SIGURNIM U KORIŠTENJU NAŠEGA VREMENA !

OBDARI NAS SPOSOBNOŠĆU DA ODREDIMO PRIORITET OD ONOGA  ŠTO JE MANJE VAŽNO !

PRIBLIŽI NAS TEBI O GOSPODARU NAŠ, DAJ NAM DA DOĐEMO SEBI  I DA BUDEMO JEDNI ZA DRUGE, A NE JEDNI PROTIV DRUGIH, KROZ VJERU U TEBE, KROZ ČINJENJE DOBRA, KROZ ISTINU I SABUR !“

Draga braćo i sestre, dragi Žepčaci i Žepčanke, svima vama želim hairli, sretne i radosne kurban -bajramske blagdane riječima,

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN !

Glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić, juli 2021. godine

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com