SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Urednik

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Bajramski paketići u Šahmanima

Za dvadeset i devetu noć ramazana, 10. maj 2021. godine, učenici mekteba Šahmani obradovani su bajramskim paketićima. U prisustvu svojih roditelja, svoga muallima Zuhdije ef. i džematlija, svih 38 polaznika mekteba dobili su bajramske paketiće. Pakete je donirala hanuma Zemka Čolić koja često sponzorira polaznike mekteba. Učenici su proučili Fatihu za Zemkine umrle i na taj način se zahvalili plemenitoj Zemki, uz dovu Allahu dž.š., da je nagradi.

Read more...

Iftar u džematu Balačići - ramazan 2021. godine

Dvadeset i osmi ramazanski dan u džematu Balačići, 10. maj 2021. godine, protekao je u znaku prelijepih aktivnosti, koje su priredile članice džematske halke Kur'ana. Koordinatorica, muallima Munevera Ridžal, zajedno sa članicama halke Kur'ana, na najbolji način, realizovale su ideju iftara za žene i bajramske sofre. Ideja je potekla od sekretara MIZ Žepče, muallime Amire Mehmedović.
Bajramska sofra izložena je u haremu džamije, u ambijentu ispred šadrvana – šehidske česme. Sinija je postavljena na stari bosanski ćilim a na siniji (sofri) izložena su tradicionaalna jela koja su decenijama ukrašavala bajramske sofre naših domova. Voditeljica udruženja ''Zlatne niti'' Sabina Efendić prisutnima je predstavila sadržaj sofre.
Zajednički iftar za žene okupio je oko 70 žena a serviran je u mektebskim učionicama. Na iftar su pozvani i: glavni imam Džafer ef. Gračić, bivši i sadašnji predsjedavajući OV Žepče, Muhamed Jusufović i Edin Šišić, predsjedavajući Skupštine Ze-Do kantona Ćazim Huskić, mutevelija Besim Efendić i članovi DŽ.O. Balačići. Svi pozvani odazvali su se pozivu i zajedno sa svojim hanumama uveličali bogato pripremljeni iftar.
Nakon iftara i akšam-namaza uslijedilo je ugodno druženje. Jaciju-namaz predvodio je glavni imam a teravih-namaz Ismail Mujić, učenik medrese. Nakon namaza prisutnima se obratio glavni imam Džafer ef. i iskoristio priliku da se zahvali halki Kur'ana i koordinatorici na perfektnoj organizaciji iftara i bajramske sofre. Posebno je istakao aktivnosti džemata na rekonstrukciji džamije, koja je dobila sasvim novi izgled. Uslijedila je čestitka za nastupajući bajram i time je okončana ova predivna noć u džematu Balačići.
R.Z.
Read more...

Bajramska hedija iz Aargaua, CH, Medžlisu IZ-e Žepče

U ponedjeljak, 10. maja 2021. godine, u Željeznom Polju, općina Žepče, Medžlisu IZ Žepče uručeno je 100 prehrambenih paketa vrijednosti oko 10.000,00 KM. Bajramski paketi su poklon od Islamske zajednice Bošnjaka Aargau iz Švicarske, njihovog Humanitarnog fonda. Vrijednu hediju glavnom imamu MIZ Žepče, Džafer ef. Gračiću, i predsjedniku IO MIZ Žepče, gosp. Edinu Šišiću, uručio je predstavnik IZ-e Aargau, Fikret Mesić.
Neka Uzvišeni nagradi svakoga prema nijetu njegovom, a našu braću i sestre u IZ-i u džematu Aargau i cijeloj Švicarskoj, neka Uzvišeni čuva i nagradi ih za ovaj hajr, ramazanskom nagradom.
T.Ir.
Read more...

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com