SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Urednik

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Dženaza - Ćamil Mehić

Dana 24.2.2020. godine, u svojoj 89. godini života, na Ahiret je preselio Ćamil Mehić. Ukop je obavljen 25. 2. 2020. godine, na mezarju "Stanica", džemat Žepče, iza ikindije-namaza, a dženazu-namaz je klanjao mr. Benjamin ef. Hodžić.

Read more...

DŽEMAT ŽEPČE - U TOKU ZAVRŠNA FAZA IZGRADNJE VAKUFSKE KUĆE

Ovih dana, tačnije početkom mjeseca februara, ove 2020. godine, džemat Žepče, Džematski odbor, uz konsultacije sa IO MIZ Žepče, pristupio je završnoj fazi izgradnje zapaljene-porušene vakufske kuće. Formiran je građevinski odbor od 3 člana, raspisan tender na koji su se javile žepačke građevinske firme, koje su i dale svoje ponude. Nakon otvaranja ponuda, i izbora najpovoljnijeg izvođača radova, odmah se i pristupilo radovima, koji su, zahvaljujući lijepom vremenu, u punom jeku. Planirano je da objekat bude useljiv do ovogodišnjeg ramazana. Muslimani džemata Žepče znaju šta za njih znači podizanje i ovoga porušenog objekta, nakon podizanja Prečke džamije 1998. godine, Gornjomahalske džamije 2005. godine, Ferhat-pašine džamije i zgrade MIZ Žepče 2006. godine, te, Trzanske džamije - džamije koja čeka zvanično otvaranje. Izuzetna su to i višemilionska ulaganja, koja su tekla istovremeno sa podizanjem svojih domova u ovom džematu, nakon povratka na svoja ognjišta u ljeto 1997. godine. Vakufska kuća u džematu Žepče, takođe, zaslužuje svoje mjesto u ovoj čaršiji, i njenom izgradnjom, muslimani ovoga džemata će staviti tačku na podizanje agresijom porušenih i popaljenih vakufskih objekata u ovom džematu, istoimenog medžlisa. Posljednja faza izgradnje ovoga objekta "teška" je blizu 100.000,00 KM, kojih trenutno nema, ali koje će džematlije džemata Žepče iznijeti kao što su to uradili i sa svim gore nabrojanim objektima i projektima. I sam izvođač radova je obećao da će radovi teći, bez obzira na finansije, na čemu se najtoplije zahvaljujemo, u ime džematlija ovoga džemata. Međutim, svi oni koji žele investirati i uplatiti prilog na "svoj Ahiretski račun", tako što će pomoći izgradnju ove, još jedne žepačke ljepotice, mogu to učiniti na blagajni medžlisa lično, putem bankovnih računa MIZ Žepče, ali i svakodnevno preko imama džemata Žepče. Na kraju, neka Uzvišeni nagradi svakoga prema nijjetu njegovom, i neka ova kuća, ovaj dom, bude dom mira i rahatluka, amin !
T.Ir.

 
 
 
 
Read more...

Mreža mladih Muftijstva zeničkog - realizovane MoviEQ radionice i u Žepču

Mreža mladih Muftijstva zeničkog u okviru svojih redovnih aktivnosti u utorak 18. i srijedu 19. februara 2020. godine, u Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču predstavila je MoviEQ radionice za koordinatore i aktiviste Mreže mladih sa područja medžlisa Islamske zajednice Žepče, Zavidovići i Maglaj.

MoviEQ radionice imaju za cilj razvijanje integrativne kompleksnosti i emocionalne inteligencije, te osnaživanje kritičkog razmišljanja. Doživljaj teme svake od šest sesija na ovaj način omogućava mladim ljudima povezivanje s njihovim osjećajima i vrijednostima, što dokazano ima utjecaj na promjene u strukturi razmšljanja, koja, kada je organizovana prema vlastitim vrijednostima učesnika, utiče na njihove stavove i ponašanja.

Proces facilitcije radionica vodili su Sumedin Kobilica i Ahmed Hrustić, educirani i certificirani facilitatori za MoviEQ radionice.

U narednom periodu planirane su radionice za koordinatore i aktiviste Mreže mladih sa područja medžlisa Islamske zajednice Tešanj, Doboj i Teslić.

www.muftijstvo.ba / www.islamskazajednica.ba 

Read more...

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com