SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

U subotu, 19.03.2022. godine, polaznici Kursa islama iz Žepča, krenuli sa na debatu sa svojim kolegama iz Bihaća. Krenulo se u prijepodnevnim satima. Put je protekao u veseloj atmosferi, bez ikakvih problema. Pauzu smo  napravili u Kozarcu, radi obavljanja podne i ikindije-namaza. Putem smo uživali u ljepoti i čistoći krajiških pejzaža. U Bihać smo stigli u kasnim popodnevnim satima. Tamo nas je dočekao naš Žepčak, Nermin Efendić, koji dugi niz godina živi i radi u Bihaću. Nakon ručka i odmora, Nermin nas je upoznao sa nekim od znamenitosti Bihaća. Posebno nas se dojmila džamija Fethija. Nakon jacije-namaza, krenuli smo prema našim internatima, kako bismo se odmorili i pripremili za debatu.

Debata se održala u zgradi  IPF-a, gdje smo došli u jutarnjim satima. Tamo nas je sa svojim polaznicima Kursa islama, dočekao ljubazni Senaid Haskić. Nakon kratkog upoznavanja, učenicima su se obratili voditelji Kursa Islama, Senaid Haskić i Ernad Hadžić, govoreći o važnosti učenja, nauke i obrazovanja.  Moramo pohvaliti izuzetnu ozbiljnost i odgovornost u pripremanju i prezentovanju tema, koju su pokazale Adna Kulašin, Belma Efendić i Nejra Malićbegović. Po završetku debate, prešli smo u restoran, gdje su naši vrijedni domaćini pripremili doručak za sve učesnike. Poslije doručka, posjetili smo Gradsku džamiju u Bihaću, gdje smo zajednički klanjali podne-namaz. Naše druženje smo nastavili šetnjom kroz grad, koju je naša omladina iskoristila u upoznavanju i stvaranju novih prijateljstava. Domaćinima smo zahvalili na gostoprimstvu i pozvali ih u uzvratnu posjetu.

Našem Žepču krenuli smo umorni, ali radosni što smo bogatiji za nekoliko vrijednih prijatelja.

Na kraju se želimo zahvaliti Medžlisu IZ-e Žepče na čelu sa glavnim imamom Džaferom ef. Gračićem, što su nam omogućili odlazak na ovu debatu. Nerminu Efendiću zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i osiguranju smještaja za našu omladinu. Molimo Allaha dž.š. da našu omladinu učvrsti na putu islama i stjecanja znanja!

Koordinator kursa:

Ernad Hadžić

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com