SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

I ova subota bila je mali praznik za polaznike  Kursa islama.

 U subotu, 30.03.2019. godine,  imali smo priliku ugostiti naše mile goste iz Konjica – na čelu sa glavnim imamom, Refik ef. Delićem, i na taj način se odužiti za njihovo gostoprimstvo u kome smo uživali kad smo prošle godine bili u posjeti Konjicu.

Sada je rezultat u posjetama „neriješen“ ( 1 : 1 ), a i velike emocije i euforija kroz cijeloukupno druženje je nešto što ćemo pamtiti. Kao znak dobrodošlice priredili smo im zanimljiv i poučan program, te imali čast porazgovarati, održati debatu i na taj način razmijeniti iskustva.

Tema je bila „ Islam u borbi protiv kocke“ koju je pripremila učenica Nadina Omerašević (Žepče), kao i učenik Namik Lojić ( Konjic), te nas upoznali sa nekim stvarima koje svakodnevno ne možemo čuti. Naveli su kako je klađenje veliki problem društva i da je kao takav masovan. 

Zanimiljiva informacija koju smo saznali je ta da su kladionice u BiH u zadnjih 5 godina ostvarile prihod od čak 5 milijardi KM što je dva puta više nova u odnosu na budžet Federacije BiH. Ovisnost o kockanju je bolest,  ali  sprječavanje kockanja je nužna opcija kako za BiH, tako i za region.
Svi prisutni su imali priliku gledati prezentaciju o gradu Konjicu i Žepču koju su pripremali Sanina Balić ( Konjic) i Ajna  i Lejla Efendić ( Žepče ), a Amila Perva ( Konjic ) i Amila Jusufović ( Žepče) su nam kroz program nagovijestile i informisale nas o mubarek mjesecima i mubarek noćima u Islamu. Poseban naglasak je bio na pripremama za mubarek ramazan.

Nakon svečanog programa naše smo goste, sa Ernadom ef. Hadžićem i glavnim imamom Džaferom ef. Gračićem, odveli na značajne lokacije u Žepču kako bi malo bolje upoznali Žepče. Imali su priliku posjetiti rodnu kuću književnika Nedžada Ibrišimovića, Ferhat-pašinu džamiju, Trzansku džamiju, te Šehidsko mezarje .

Domaćini i gosti su zajedno ručali, te imali slobodno vrijeme koje su iskoristili u druženju i šetnji kroz Žepče. Svi su stekli prijateljstva i nezaboravno iskustvo koje će, vjerujemo biti trajno. Zahvalni smo Konjicu na posjeti, ali i radosti koju su nam donijeli i nadamo se da će u budućnosti biti još ovakvih druženja.

Amila Jusufović

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com