SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Polaznici kursa islama iz Žepča boravili su na svom nagradnom putovanju u Švicarskoj. Kako im je obećao voditelj kursa, tako se i dogodilo.

Na put smo krenuli 04.06.2015.god. u 16 h. Od Žepča do našeg odredišta Zug, trebalo nam je 20 h putovanja. Putovanje je bilo izuzetno zanimljivo i korisno. Praktično, polaznici su proputovali osam zemalja. Putovalo se dobrim dijelom Bosne i Hercegovine, zatim Hrvatske , Slovenije, Italije, Švicarske, Lihtenštajna, Austrije i Njemačke. Naše glavno odredište je bilo džemat Zug u Švicarskoj.

Naši domaćini su bili džematlije džemata Zug . imam Jasmin ef. Demić sa džematskim odborom već je bio napravio raspored.

Odmah po dolasku u prostor centra džamije dočekali su nas doručci i topli napitci. Klanjali smo džumu namaz a hutbu je držao Izet ef.  naš voditelj kursa i naš glavni imam MIZ-e Žepče. Poslije džuma namaza krenulo se u obilazak lijepog grada Zuga. Po povratku u centar, svi polaznici pošli su sa svojim domaćinima koji su ih tako srdačno primili u svoje domove.

Srdačnost i gostoprimstvo ovih ljudi nikada nećemo zaboraviti. U subotu 06.06.2015.g. našim autobusom putovali smo u Luzern, jedan od najljepših gradova Švicarske. Luzern je sa svojim jezerima i ljepotama prava atrakcija za turiste. Po završetku obilaska Luzerna, posjetili smo Islamski centar, džamiju gdje su nas takođe, predsjednik džemata Vehbija Efendić i imam džemata Ćazim ef. Mehmedović, srdačno dočekali. Poslije razgledanja predivnog centra, domaćini su nam priredili večeru u svom restoranu. Poslije večere imali smo priliku gledati dokumentarni film i izložbu slika vezano za genocid u Srebrenici. Na spavanje smo se vratili kod svojih domaćina u Zug.

U nedjelju 07.06.2015.g. posjetili smo Zirih. U sklopu posjete sastali smo se sa polaznicima mekteba džemata Zirih, koji su upravo taj dan imali izlet i roštiljadu na obljižnjem izletištu.

Zajedno sa roditeljima i imamima proveli smo jedno divno popodne.

Voditelj kursa Izet ef. se obratio prisutnima i izrazio svoje zadovoljstvo ovim susretom. Naš predavač sa kursa, profesor Ernad Hadžić održao je kraće predavanje o nastupajućem ramazanu. Poslije ikindije namaza uputili smo se u džemat Šmerikon, odnosno u njihov centar, džamiju u mjestu Riken. Tu nas je dočekao Sadudin ef. Tutnjić sa svojim saradnicima, i pokazao nam veliki centar koji će služiti za potrebe ovog džemata.  Svi smo bili počašćeni napitcima u prelijepom ambijentu ovoga centra. U ponedjeljak 08.06.2015.g. u 7 h krenuli smo nazad u Bosnu. Odlučili smo se da put nastavimo preko Lihtenštajna pa Austrije i Njemačke. Sve ove zemlje nude  svoje ljepote, svoje krajolike, tako da smo zaista uživali putujući prekrasnim predjelima ovih zemalja.

Imali smo namjeru posjetiti centar u Grazu koji je bio naš domaćin prije dvije godine ali Ibrahim ef. nije bio tamo. Ipak posjetili smo veliki šoping centar . u Žepče smo se vratili u utorak ujutru u 4 h. Svi zdravi, živi i zadovoljni.

Ovom prilikom želimo još jednom iskazati veliku zahvalnost našim domaćinima u džematu Zug, imamu, predsjedniku džematskog odbora i svim džematlijama džemata koji su nam ukazali veliko gostoprimstvo.

 

Neka im to Uzvišeni upiše u njihova dobra djela (Amin).

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com