SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

U subotu, 19.04.2014. godine, polaznici Kursa islama iz Žepča bili su domaćini svojim vršnjacima iz Mostara. Još u ranim jutarnjim satima počele su pripreme kako bi što bolje dočekali naše goste. Premještale su se klupe i stolice, montirala multimedijalna podrška debatantima, a naši debatanti su vršili posljednje pripreme pred svoje nastupe. Oko 10 sati u prostorije SMŠ „Žepče“ stigli su gosti iz Mostara. Predvodio ih je Enver ef. Husnić, voditelj Kursa i Ilham ef. Puce, njegov pomoćnik. U uvodnom obraćanju, glavni imam MIZ Žepče, h.Izet ef. Efendić, poselamio je goste, zaželio im ugodan boravak u Žepču i naglasio važnost druženja i upoznavanja mladih ljudi, pogotovo u današnjem vremenu. Nakon toga, Ajla Ćatić je gostima pomoću multimedijalne prezentacije predstavila ljepote i znamenitosti Žepča, te aktivnosti koje se odvijaju u okviru Kursa islama. Tema „Ašikovanje“ koju je prezentirala Lamija Fejzić, očekivano je izazvala najviše pažnje među polaznicima Kursa.

Lamija je na lijep način napravila paralelu između ašikovanja prije nekoliko decenija ( „u stari vakat“) i ašikovanja („zabavljanja“) u današnje vrijeme. Naši poznati vokalni solisti Ašir Mehmedović i Sezahija Muslić su maestralnim izvođenjem sevdalinki dali poseban uvod ovoj temi. Iako umorne od putovanja, goste su temom „Mladi i religioznost“ dostojno predstavile Ajla Šuta i Samra Burić.Nakon završene debate, krenulo se u obilazak grada. Posjećena je rodna kuća poznatog književnika Nedžada Ibrišimovića u kojoj se nalazi spomen-soba šehidima Žepča. U haremu džamije u Gornjoj Mahali, u kojem su ukopani šehidi Žepča, polaznici Kursa Fatihom su se sjetili onih koji su dali svoje živote za islam. Gostima je bilo posebno drago kada su saznali da mostarska firma „Građevinar Fajić“ izvodi radove na restauraciji Ali-begove džamije, koja se nalazi na listi nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine. Obilazak je završen u restoranu „Mala Trzna“, gdje su ćevapi već bili spremni.

Ljubazno osoblje restorana potrudilo se da ručak protekne u najboljem redu. Poslije ručka polaznici Kursa nastavili su sa upoznavanjem grada, a voditelji su druženje nastavili u restoranu. Momci, Ilham ef. Puce i Adis Plakalo, imali su mnogo zajedničkih tema, koje su se uglavnom odnosile na ženidbu.

Da u ugodnom društvu vrijeme brzo prolazi i sami smo se uvjerili. Oko 15 sati goste smo ispratili sa autobuske stanice u Preku. Zaželjeli smo im sretan put, a oni su nam zahvalili na dočeku i pozvali nas u uzvratnu posjetu.

                                                                   E.H.

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com