SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Dana 21.12.2013. godine, polaznici Kura islama iz Žepča krenuli su u posjetu kolegama iz Gradačca. Putovanje je proteklo u odličnoj atmosferi, za što posebne zasluge pripadaju „ekipi“ koja se nalazila u zadnjem dijelu autobusa. Na samom ulazu u Gradačac dočekala nas je muallima Bahrija Kujraković, zajedno sa Jasminom Mehinović, polaznicom Kursa. Zajedno s njima krenuli smo u obilazak gradačačkog hipodroma i uništenog četničkog oklopnog voza koji predstavlja svojevrstan simbol otpora Gradačca u protekloj agresiji na našu domovinu. Druženje smo nastavili u prostorijama Medžlisa gdje nas je srdačno dočekao glavni imam, Nusret ef. Kujraković.

Nakon uvodnog obraćanja, sve je bilo spremno za debatu. Domaćine su predstavljale Esma Hećimović i Amina Sinanović sa prezentacijom o Gradačcu i njegovim znamenitostima, te Selma Hećimović, čija je prezentacija na temu „Ašikovanje“ očekivano izazvala najviše pažnje. Nakon kraće diskusije red je došao na goste.Žepčake su predstavljali Mirza Bečić, Emina Efendić i Merima Kamerić. Tema njihovog izlaganja bila je „Taharet-Čistoća“. Debatu je u završnom obraćanju zatvorio h.Izet ef. Efendić, glavni imam MIZ-e Žepče. Nakon ručka, podne-namaz smo klanjali u džamiji Husejna-kapetana Gradaščevića, poznatijoj kao Husejnija. Džamija Husejnija, koja se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Medžlisa, izgrađena je 1826. godine. Obilaskom grada uvjerili smo se da je Gradačac stara bosanska čaršija, okrunjena bogatom historijom, raznim legendama i nepreglednim rodnim poljima.Gradom dominira Kula (Gradina), koja je izgrađena od kapetana iz porodice Gradaščević, u periodu od 1765.-1821. godine. Da u ugodnom i hairli društvu vrijeme brzo prolazi, mogli smo se i sami uvjeriti. Došlo je vrijeme za polazak, iako se nekima nije išlo nazad. Tokom ove posjete obnovljena su stara prijateljstva, sklopljena nova, a po svemu sudeći, rodila se i poneka simpatija. Da li je nešto ozbiljnije u pitanju, vrijeme će pokazati.


Na kraju nam je samo ostalo da se zahvalimo domaćinima na izuzetno toplom dočeku i gostoprimstvu, te da ih pozovemo u uzvratnu posjetu Žepču.

                                                                                              koordinator
                                                                                             Ernad Hadžić

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com