SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

U subotu,12. maja 2012.god. polaznici kursa islama iz Žepča pohodili su Vezirski grad. Bila je to uzvratna posjeta kolegama iz Travnika i prilika za nastavak druženja. No, krenimo redom! Ljubazni domaćini predvođeni rukovodiocem kursa islama u Travniku Aljom ef .Cikotićem dočekali su nas u haremu Džamije na Kalibunaru.


Ova novosagrađena džamija sa dva minareta plijeni kako ljepotom  tako i funkcionalnošću sadržaja koje nudi. Prostran i jedinstveno uređen prostor za namaz, dvije suvremeno opremljene učionice, omladiski klub, restoran,prostor za sportske sadržaje i  dva parkinga čine ovu džamiju jedinstvenom kako u samom Travniku tako i šire. Poslije razgledanja pomenutih sadržaja smjestili smo se u omladinski klub gdje se održala debata. Anes Lozo, student informatike, putem video projekcije predstavio je grad i općinu Travnik sa svim njenim znamenitostima.
 

Pored ove projekcije pogledali smo i dokumentarac o jedanaestogodišnjoj gradnji džamije na Kalibunaru. Mora se priznati da su obe projekcije vrhunski urađene. Gošće iz Žepča, gimnazijalke: Klanco Indira, Omerčić Almira i Memčić Sanida, svojim referatima na temu:" LAŽ, OGOVARANJE I KLEVETA ", uvele su nas u debatu. Da li zbog dvije projekcije ili vrhunski urađenih referata nije bilo značajnije diskusije. Debata je okončana kraćim osvrtom prof. Sulje Grabusa u ime gostiju i Alje ef. Cikotića u ime domaćina. Pomalo umorni i izgladnjeli okrijepili smo se u restoranu uz nezaobilazne travničke ćevape.
 

Uslijedilo je zajedničko obavljanje podne namaza, te šetnja i razgledanje grada. Ma koliko puta bili u Travniku, on vas uvijek nanovo oduševi prirodnim ljepotama i bogatim kulturno historijskim naslijeđem.
 

Nešto iza 16 sati ispred Medrese u Travniku, krenuli smo ka Žepču.Tokom povratka i kraćeg zadržavanja u "Fis"-u sumirali smo utiske. Generalno gledano domaćinima čista desetka. Nije subjektivno ako kažem da su i Žepčaci pobrali simpatije obzirom da su dobili poziv da dođu na iftar u Travnik.

                                                                                                Suljo ef. Grabus

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com