SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

U ponedjeljak, 27.09.2021. godine, bismo u edukativnoj posjeti Sarajevu. Edukativna posjeta je zajednički projekat naše škole, na čelu sa direktorom Adilom Gačićem i Medžlisa islamske zajednice Žepče, na čelu sa Džaferom efendijom Gračićem.
U pratnji naših učenika bili su: Anida Mujić, profesorica bosanskog jezika i književnosti te Suljo Grabus i Senad Hodžić, profesori islamske vjeronauke.
Naši učenici, zajedno sa svojim profesorima, posjetiše Vakufsku direkciju Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini te Gazi Husrev-begovu džamiju kao i istoimenu biblioteku, jednu od najmodernijih u Evropi.
Ljubazni domaćini Vakufske direkcije upoznaše nas, putem dokumentarnog filma, sa historijatom, važnošću i ulogom vakufa za opstanak islama i muslimana na bosanskohercegovačkom prostoru. Također, bismo počašćeni doručkom od strane domaćina. Istim se zahvalismo i krenusmo dalje...
U planu smo imali i posjetu dvjema džamijama, Baščaršijskoj i Istiklal džamiji, ali zbog radova koji se izvode u istim, bismo uskraćeni za posjetu i razgledanje.
Baščaršijska džamija, odnosno džamija Havadže Duraka se nalazi na Baščaršiji u Sarajevu. Izgrađena je 1528. godine. Džamija je vakuf hodže Duraka, po kome je i dobila ime.
Istiklal džamija jedna je od novijih džamija, koja se nalazi u sarajevskom naselju Otoka, i jedna od najvećih u Bosni i Hercegovini. Dobila je ime po Istiklal džamiji u Jakarti, nacionalnoj džamiji Indonezije, jer su sredstva za izgradnju ove džamije bila poklon od indonežanskog naroda i vlade za Bosnu i Hercegovinu kao znak solidarnosti i prijateljstva između ove dvije države.
Druženje nastavismo u haremu džamije Gazi Husrev-bega. Okrijepismo se i abdestismo vodom iz šadrvana koji se nalazi u haremu džamije. Obavismo podne namaz i zaputismo prema biblioteci Gazi Husrev-bega, biblioteci koja raspolaže bogatim književnim fondom, rukopisima neprocjenjive vrijednosti, muzejskom zbirkom, čitaonicom...
Domaćini nam iskazaše riječi tople dobrodošlice i upoznaše sa izložbom "Gazi Husrev-beg i njegovi hajrati - pola milenija u službi dobra", a koja je u organizaciji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a u okviru manifestacije "Dani Gazi Husrev-begovih hajrata".
Zadivljeni izložbom, ali i drugim sadržajima koje biblioteka nudi, zahvalismo se domaćinima i napustismo biblioteku, a druženje nastavismo starom sarajevskom čaršijom, Baščaršijom.
 
Anida Mujić
Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com