SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Polaznice halke
Odjel za brak i porodicu MIZ Žepče je zajedno sa svojim muallimama i polaznicama halki Kur'ana sa područja Medžlisa Žepče, upriličio prigodna druženja i poslao poruke koje nam donosi mubarek noć Lejletu - l-Mi'radž.
Polaznice halke Kur 'ana Begov Han sa muallimom Amelisom Kendić uz učenje Kur 'ana, imale su i druženje. Admira majka Halilović Merjeme počastila je prisutne sa prelijepom tortom za Merjemino stavljanje hidžaba i rođendan. Neka joj hidžab bude kruna koju će s ponosom nositi. Predavanje o Mi' radžu održala je koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Žepče. Halka Kur ' ana bogata i sa mladim polaznicama hvala Allahu dž.š.
Halka Kur' ana Orčevići
Lejletu - l - Mi'radž obilježile su na poseban način. Organizovale su sa svojom muallimom Nerminom Gazić zajednički iftar povodom mubarek noći. Molim dragog Allaha da.š. da ih obilato nagradi. Amin
Povodom mubarek noći Lejletul-Mi'radža (10. Mart 2021./ 26. Redžeb 1442.) žene halke Kur'ana Mjestova Ravan, sa svojom muallimom Muneverom Jusufović, upriličile su druženje i tako obilježile ovu odabranu noć. Posebna gošća je bila koordinatorica Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu Žepče, muallima Munevera Ridžal, koja je uz prigodno predavanje uljepšala ovo druženje i učenje Kur'ana.
Povodom mubarek noći Lejletul-Miradža, žene halke Kur'ana Žepče sa svojim muallimama, organizovale su druženje iza jacije- namaza i tako obilježile ovu odabranu noć. Druženje je počelo učenjem Kur'ana. Nakon toga ženama se obratila muallima Sara Botić gdje je ukratko ispričala o vrijednosti ove noći u Historiji islama, kao i njenoj vrijednosti u našem životu.
Noć Miradža je noć kada je objavljen propis o obavljanju pet dnevnih namaza i prilika da preispitamo svoj namaz. Za naš namaz Poslanik a.s. kaže da je "Miradž (duhovno uzdignuće) muslimana", a objavljeni su mu i posljednji ajeti sure El-Bekare.
Zatim je muallima Amira Mehmedović odradila radionicu sa ženama, na kojoj je ponukala žene da razmisle o svojim dobrim djelima, svom namazu i sa kojim bi djelom bile ponosne kada bi imale priliku da dožive Miradž.
Svako hairli druženje ima za nagradu kod Gospodara, to sve znamo, a takodjer je lijep osjećaj i znak da činimo nešto dobro za drugog i kada te osobe vrednuju i pokažu svojim lijepim gestama. Zahvaljujemo se na korisnoj hediji koju je naša redovna polaznica halke Mirsada Žunić, kao znak zahvalnosti, poklonila muallimama.
M.R.
Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com