SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Medžlis Islamske zajednice Žepče, u subotu 13. februara 2021. godine, u prostorijama Ferhat-pašine džamije u Žepču, održao je redovnu, četvrtu u ovom sazivu, godišnju Skupštinu. Skupštini je prisustvovalo 30 od ukupno 33 delegata.  

Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo, čiji je predsjednik, Helmedin Kulašin, delegat iz džemata Žepče.

Nakon uvodnih obraćanja predsjednika Izvršnog odbora gosp. Edina Šišića i glavnog imama h. Džafer ef. Gračića, koji su u svojim izlaganjima napravili presjek stanja u proteklom periodu, na sjednici Skupštine razmatran je i usvojen godišnji izvještaj o radu Izvršnog odbora za 2020. godinu sa općim smjernicama za rad u 2021. godini. 
Također, članovi Skupštine dali su saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2020. godine, završni račun za 2020. godinu i plan prihoda i rashoda za 2021. godinu. Izvještaj je podnio Ašir Mehić, predsjednik finansijske komisije i knjigovođa MIZ Žepče.
Sjednici Skupštine prisustvovao je muftija zenički, hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića, sa rukovodiocima službi, Edin ef. Kavazovićem i Adnan ef. Husićem. U njihovo ime Skupštini se obratio Adnan ef. Husić, rukovodilac Pravne službe muftijstva zeničkog. Skupštini je prisustvovalo i nekoliko članova IO MIZ Žepče. Učešće u radu, svojim obraćanjem i predlaganjem uzeli su delegati Vedad Šečić, Muhamed Moranjkić iz džemata Žepče, Ernad Hadžić iz džemata Ozimica,  Fejzo ef. Efendić delegat iz džemata Gornja Golubinja, Avdo Krehmić iz džemata Biljevina, Hasan Čolić iz džemata Šahmani, Salih Sinanović iz džemata Jastrebac-Brižđe, Zijad Sinanović iz džemata Orčevići, Nesib Efendić iz džemata Begov Han.
U svom obraćanju muftija je čestitao i pohvalio rad Izvršnog odbora Medžlisa IZ, zahvalio se članovima Skupštine na usvajanju godišnjih izvještaja, te istaknuo posebnu odgovornost u radu svih u MIZ-e Žepče, od glavnog imama, preko administracije, predsjednika i članova IO, te članova džematskih odbora, delegata skupštine i džematlija.

Po završetku obraćanja uručene su i zahvalnice i priznanja. Muftija je uručio vakufnamu i zahvalnicu predstavnicima AKOS-a, gosp. Asimu Smajloviću. Predsjednik IO MIZ Žepče uručio je priznanje i zahvalnicu muteveliji džemata Biljevina, Bećiru Dubraviću, te Alemu Deliću i Nazimu Bećiroviću, posebno aktivnim džematlijama na izgradnji infrastrukture IZ-e u džematima Biljevina i Begov Han.
Dovu je proučio muftija, hafiz dr. Mevludin ef. Dizdarević.

T.Ir.

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com