SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić, i predsjednik IO MIZ Žepče, gosp. Edin Šišić, upriličili su, 29.jula 2020.godine, predbajramski prijem, u prostorijama MIZ Žepče, za Meliku Lošić. Nakon niza osvojenih nagrada, zlatnih i srebrnih medalja, i završene srednje škole, Melika odmara u svom Žepču. MIZ Žepče je i ranije pisao o Meliki, ali je predstojeći bajram, bio povod da MIZ Žepče ugosti ovu djevojku, ovaj poseban talenat, ovu vrijednu i odgovornu našu džematlijku. U ugodnom i opuštenom razgovoru, Melika se zahvalila na prijemu, te smo se zajedno prisjetili njenih skorašnjih i takmičenja i osvojenih medalja, gdje je u najboljem svjetlu predstavila svoju domovinu BiH, ali i naravno, svoje rodno Žepče. Razlog prijema bio je čestitanje Meliki na svim uspjesima, te dodjela bajramluka, ali je Melika iskoristila priliku da s MIZ Žepče podijeli i kaže u kojoj je trenutno “fazi” njeno školovanje. Naime, Melika je aplicirala na 5 univerziteta u Engleskoj, i na “slatkim mukama” je, jer je prošla na svih 5 univerziteta. Ona se ipak odlučila za univerzitet (University of St. Andrews) koji je na drugom mjestu rang-liste u Engleskoj, i sad slijedi dalja borba. Troškovi studiranja su izuzetno veliki, oko 35.000 funti godišnje. Sama je izradila aplikaciju za prikupljanje donacija za svoje školovanje, ali je već tu naišla na problem, jer takve aplikacije ne podržavaju donacije iz BiH. Iskoristila je, kako kaže, rodbinu u Evropi, i preko njih je uspjela registrovati aplikaciju i moguće uplate. Nada se, da će se sve hairli riješiti, te da će uspjeti skupiti sredstva za dalje školovanje. Glavni imam, Džafer ef. kazao je, da će MIZ Žepče, iz svog skromnog budžeta za stipendiranje, sigurno pomoći Meliki, ali će se potražiti i drugi načini i mogućnosti da naša Melika, jedinstven BH talenat, uspije, i da iz naše domovine imamo studenta na univerzitetu gdje se školovao i sam engleski princ. Uz iskrene čestitke Meliki i porodici, u ime MIZ žepče, ovom prilikom skromne poklone i bajramluk, uručili su glavni imam, Džafer ef. i predsjednik IO, gosp. Edin Šišić.
A ko je ustvari Melika – evo nekoliko crtica iz njenog dosadašnjeg školovanja – završila je
Prvu gimnaziju (1. i 2. razred), Srednju muzičku školu (1. i 2. razred), Međunarodnu srednju školu Richmond Park (3. i 4. razred).
Njena postignuća i nagrade: Tri zlatne i dvije srebrne medalje na Globalnoj rundi takmičenja Svjetski kup srednjoškolaca u Barseloni iz Nauke, Tehnologije, Književnosti, sveukupnog ranga, debate, i timskog takmičenja.
Jedna zlatna i tri srebrne medalje na Rundi šampiona (Svjetski kup srednjoškolaca) na univerzitetu Yale u sveukupnom rangu, Nauci i Tehnologiji, Književnosti i Debati.
Drugo mjesto za naučni projekt „Aplikacija aktivne i pasivne infracrvene termografije za detekciju oštećenja i imperfekcija u cijevima” na Mostratec-u u Brazilu, najprestižnijem internacionalnom takmičenju naučnih i tehnoloških projekata koje se održava u Južnoj Americi.
Regionalni je finalist Evrope, Afrike i Bliskog Istoka na Google Science Fair-u.
Prve nagrade na takmičenjima iz klavira. Aktivno govori, engleski, njemački, turski.
Volontirala u Medici (Medica je organizacija koja pomaže ženama i djeci koje su
žrtve nasilja i imigrantima).
Pripremala učenike iz Richmond Park osnovne škole za takmičenja iz matematike.
Član dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta, član Asocijacije srednjoškolaca u BiH, pjevala u horu i vokalnom ansamblu. Pisala književne radove. Član brojnih školskih sekcija, igra tenis, izviđač, pohađa školu matematike za nadarene učenike.
T.Ir.
Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com