SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Hvaljen i slavljen neka je Uzvišeni Allah, Svemilostivi, Samilostivi  i Dobrostivi, Stvoritelj svega postojećeg i Vladar Dana Sudnjeg.

Salavat i selam (Allahov blagoslov i mir) neka je na Allahovog poslanika i vjerovjesnika Muhammeda s.a.v.s.

I neka je salavat i selam na sve Allahove poslanike i vjerovjesnike, njih 124 hiljade.

Selam i Poslanikovoj časnoj porodici, ashabima, i svim sljedbenicima Poslanikovim.

Sjetimo se šehida Islama, najboljih sinova islamskih i Bosanskih, koji za Islam i Bosnu ponosnu živote svoje položiše.

Braćo i sestre , poštovani, čitaoci, slušaoci i gledaoci

ESSELAMU ALEJKUM .....

Večeras, kada sunce zađe za zapadne strane planine žepačke, mubarek ramazan će otići a nastupit će 1. ševval tj. Ramazanski bajram 1441.H.g.

U ramazanskoj školi duhovnosti smo učili i nadam se naučili da istinske vrijednosti počivaju na sljedećim temeljima:

- Temelj istinske vjere je temelj koji nam daje spoznaju da čovjek vjernik nikada nije sam i beznadežan. Naravno uslov je da je naša vjera istinska, iskonska i čista poput vode na izvoru. Vjera je permanentna misao da nas Bog dragi neprestano posmatra, pa iako mi Njega ne vidimo On nas vidi. U ovom ramazanu , kojeg smo proveli pod mjerama pandemije, naučili smo da Bog dragi nije zatvoren u bogomoljama, već je On svugdje.

 

- sljedeće što smo u ovom odlazećem ramazanau naučili jeste da život, kojeg živimo i nije naše vlasništvo, već je to dar Božiji, dakle svetost kojoj treba prilaziti vrlo oprezno sa krajnjim respektom, kako bi taj dar Allahov koji se život zove, što duže trajao.

- Učili smo i nadam se naučili, da je porodica osnovna ćelija svakoga društva. Porodične vrijednosti su neprevaziđene. Ako nam ova ćelija oboli onda imamo karcinom (rak) društva. Nema ili ne bi smjelo biti tog modernizma koji bi porodicu i njene vrijednosti uništio,  jer bi to uništilo i nas.

- U ramazanu smo naučili i shvatili koliko nam je komšija važan. Važan je skoro kao i član porodice. Zato nikada ne bi smjeli leći siti a naš komšija da gladan bude. Nije uopšte bitno kakva je glad u pitanju, fizička ili duhovna.

- U ovom pandemijskom ramazanu smo učili i trebali naučiti da su svi ljudi i žene na cijelom svijetu sinovi i kćeri Ademovi i Havini. Jedan nam je otac i jedna je majka, pa prema tome niko od nas nema prednost nad drugim bratom ili sestrom, osim po svjesnosti-takvaluku Boga dragog. Covid 19 ne bira! I niko imun nije! Ali kada se udružimo, usistemimo, organizujemo, kada se uljudimo i najveće nevidljive neprijatelje pobjeđujemo.

Braćo i sestre, ramazan odlazi ali ne odlaze i ove ramazanske vrijednosti koje trebaju ostati u nama. Zato nastavimo da živimo ramazanski i poslije ramazana. Poslanik Muhamed a.s. kaže

„VJERUJ U ALLAHA I U TOME BUDI USTRAJAN“ – eee da bi bio trajan.

U to ime svim Bošnjacima i Bošnjakinjama Općine Žepče, svim muslimanima i muslimankama i svim ljudima dobre volje, na sve četiri strane svijeta, četitam ramazanski bajram riječima

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN !

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com