SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Dragi naši članovi IZ-e, dragi prijatelji, drage džematlije. Do lijepog Bajrama, ostala su još 2 dana, i samim tim i još dva dana našeg posebnog ramazanskog ONLINE programa. Vrijeme je da podvučemo crtu, da vidimo šta smo uradili, i da vam se zahvalimo na redovnom praćenju, bukvalno iz cijeloga svijeta – od Australije, preko Turske, Evrope, do Amerike. MIZ Žepče, i imami, su tokom ramazana 1441./2020. godine djelovali i radili u posebnim okolnostima, ograničeni instrukcijama i preporukama, kako državnih, tako i vjerskih oragana u BiH. Od zatvaranja džamija početkom marta, zatim zabrana okupljanja, posebni režimi za dženaze, vjenčanja, te posebni režimi za obavljanje džuma-namaza. Početkom marta mjeseca, uslijedio je totalni prekid u komunikaciji sa džematlijama. Sva komunikacija je prebačena na društvene mreže, kako školska, tako i mektebska, do trgovine i komuniciranja uopće. MIZ Žepče, je shvativši ozbiljnost situacije, odmah, već 20.3.2020.godine, krenuo sa obraćanjem glavnog imama petkom, džematlijama, putem Facebook stranice MIZ Žepče. Uslijedio je i ramazan, i onda se pristupilo realizaciji posebnog ramazanskog programa, putem Facebook stranice, i novootvorenog YouTube kanala. Reaktiviran je i rad aplikacije MIZ Žepče na Play Storeu. Za koordinatora ovog programa, glavni imam je imenovao Irdin ef. Tutnjića, imama iz džemata Žepče. U koordinaciji sa našim džematlijama Albinom i Dijanom Smajlović, dogovorena je saradnja, način rada i tempo emitovanja ramazanskog programa. Mala proba je bila snimanje i realizacija posebnog programa za predramazansku mubarek noć, Lejletu-l-berat. Program je uspio, uspjelo je emitovanje, a pohvale su dolazile sa svih strana, kako od džematlija, tako i od institucija. Uz ramazan, odlučili smo da to bude svakodnevno. U programu su učestvovali; mr. Benjamin ef. Hodžić, Zuhdija ef. Ridžal, Fadil ef. Imamović, Irdin ef. Tutnjić, Senad ef. Mujić, Miralem ef. Okanović, te, Amira Mehmedović, Munevera Ridžal, Sara Botić i glavni imam, Džafer ef. Gračić. Takođe, program su snimali, montirali i realizovali Albin i Dijana Smajlović, te, Adnan Muslić, koji je uradio snimak akšamskog ezana sa munare Ferhat-pašine džamije. U programu za 27. noć, kao gost predavač, učešće je uzeo lično muftija zenički, hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, koji je prepoznao kvalitet i ozbiljnost našega rada i izrazio želju da bude dio, ovoga velikog, za naš mali medžlis, projekta. Sve emisije su rađene u HD rezoluciji, i svaki dan u ramazanu, emitovan je poseban iftarski i sehurski program. Takođe, posebno su snimljeni i emitovani programi za 17. i 27. noć ramazana. Ukupno je u mjesecu ramazanu realizovano preko 30 sati programa (iftarski u prosjeku 30 minuta, sehurski u prosjeku 15 minuta, te dva mevludska programa).
Takođe, realizovano je oko 120 minuta javljanja uživo, petkom, redovna obraćanja glavnog imama.
Hvala vam svima, Albinu, Dijani, kolegama i kolegicama, džematlijama širom svijeta. Facebook stranica, YouTube kanal, web-stranica, i aplikacija Medžlisa islamske zajednice Žepče, ostaju i dalje mjesta gdje ćete moći saznati aktuelnosti u radu našeg i vašeg Medžlisa Žepče.
Zadovoljstvo je bilo biti dio ovoga projekta.
Neka Allah Uzvišeni nagradi svakoga prema nijjetu njegovom, amin.
Iskreni selami,
koordinator ramazanskog programa MIZ Žepče, Irdin ef. Tutnjić, Žepče, 21.5.2020.godine

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com