SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Hvala Allahu dž.š., Gospodaru svjetova i neka je salavat i selam na Muhammeda a.s.

Poštovana braćo i sestre, es-selamu alejkum!

Večeras, 21.3.2020. godine, sa akšamom je nastupio 27. redžeb 1441. godine po hidžri,  noć koja se  u islamskoj tradiciji obilježava kao noć Isra i Miradža Allahova Poslanika s.a.w.s.

Ovu drugu mubarek noć muslimani cijelog svijeta, pa tako i mi, dočekujemo u veoma teškoj situaciji u strahu od Corona virusa, zbog čega je na cijelom svijetu proglašena pandemija. Naše džamije su zatvorene, a i džuma-namaz je suspendovan. Dakle, vrijeme izolacije je posvuda vidljivo.

Kada god Allah dž.š. želi da nagradi svoje robove, pogotovo Vjerovjesnike, redovito ih podvrgava teškim iskušenjima. Prije nego se desio Miradž, Muhammed s.a.w.s. i njegovi ashabi su bili izloženi totalnoj izolaciji od strane mušrika. Sve im je bilo uskraćeno: hrana, voda i bilo kakva komunikacija. Trajalo je to pune tri godine. Kao kulminacija tog iskušenja je smrt njegovog amidže Ebu Taliba, koji  je fizički i logistički štitio svoga bratića Muhammeda a.s. i smrt njegove supruge, prve muslimanke, majke vjernika hazreti Hatidže r.a., koja je bila njegova najveća moralna podrška.

Allahov Poslanik a.s. nakon toga traži utočište u Taifu, gdje nailazi na vrlo ružan prijem i strahovit otpor.

I kada je pomislilo da nema izlaza, Milostivi Allah dž.š. poziva Svoga Miljenika na Miradž, o čemu govori prvi ajet sure „Isra“. Miradž znači ispeti se u visine, uzdignuti se na visinu, dostići najvišu vjersku, duhovnu, moralnu tačku.

Braćo i sestre u dini Islamu! Ne gubite nadu u Allahovu milost, strpljivo i ustrajno podnesimo ovo iskušenje, disciplinovano se držeći preporuka državnih i vjerskih organa, a u svojim domovina organizujmo džematsko obavljanje namaza, pojačajmo ibadet i zikr i činimo dove. I ne samo za sebe već za sve muslimane ali i za sve ljude dobre volje. Ne zaboravimo da Allah dž.š. kaže: „ Zovite Me i ja ću se odazvati“, a Poslanik s.a.w.s kaže: „Ljudsku sudbinu ne može ništa promijeniti osim sadake i dove.“

Naš reisu-l-ulema dr. Husejn ef. Kavazović je preporučio da se u ovim danima posebno uči ajetul-kursija i kunut dova.

Lejletu-l miradž mubarek olsun!

Žepče, 21. mart 2020. godine, glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com