SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Dugogodišnji i “tradicionalni” problem naših džemata, jeste pitanje smještaja imama u džematu. Taj problem je lahko rješiv ukoliko je imam i sam iz džemata u kojem radi, ali, ako se radi o imamu koji nije iz džemata u kojem obavlja dužnost imama, onda je to problem. Hvala Uzvišenom Allahu dž.š., džematlijama i džematskim odborima, koji u zadnje vrijeme sve više imaju sluha za rješavanje upravo ovoga problema po svim našim džematima, a pogotovo u džematima gdje to nije riješeno. Džemat Biljevina, MIZ Žepče, na čelu sa imamom Ramom ef. Hodžićem, te članovima Džematskog odbora Biljevina na čelu sa mutevelijom Dubravić Bećirom i blagajnikom Krehmić Samirom, u nedjelju, 22.12.2019. godine, posjetili su prvog komšiju džamije u Biljevini, Saliha Krehmića, i razgovarali o mogućoj prodaji njegove kuće džematu Biljevina, kako bi trajno riješili problem stambenog zbrinjavanja imama u ovom džematu. Nakon razgovora s vlasnikom, pristao je na prodaju svoje kuće, ali su efendija Hodžić, te mutevelija i blagajnik, predložili da vlasnik kuće dođe u džamiju, u petak 27.12.2019. godine, na jaciju-namaz, te, da zajedno sa džematijama, razgovaraju o samom ideji, ponudi, cijeni i svemu ostalom. Prisutne džematlije su sa oduševljenjem prihvatile da i ovaj veliki i hairli projekat započnu i ako Bog da završe, tako što su vlasniku kuće, Salihu Krehmiću, odmah dali jedan dio novca, a ostatak će se isplatiti do 22.12.2020. godine. Ovim velikim i hairli djelom, džemat Biljevina je ušao u još jedan veliki projekat, i to nakon ulaganja u proširenje i dogradnju džamije, koji ih je koštao nekoliko desetina hiljada maraka. Hrabre džematlije, hrabro vođstvo koje gleda u budućnost, te vrijedne, svjesne i savjesne džematlije mogu nositi ovakve, svake hvale, vrijedne projekte. Sve čestitke džematlijama Biljevine, Džematskom odboru i naravno Rami ef. uz dovu Uzvišenom, da im pomogne da izdrže u svim hairli poslovima koji su započeti za dobrobit i džemata i zajednice uopće, a svako onaj ko želi da bude dio ovoga trajnog dobra, ovoga vakufa, može se vrlo lahko “ugraditi” svojim dobrovoljnim prilogom, kako za završetak dogradnje i rekonstrukcije džamije, tako i za kupovinu vakufske kuće u džematu Biljevina, MIZ Žepče. Imam ovoga džemata, mutevelija i blagajnik stoje na raspolaganju za svaku informaciju. Neka Allah dž.š. nagradi svakoga prema nijjetu njegovom. Amin!

T.Ir.

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com