SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH, dr. Ismail ef. Smajlović, sa svojim saradnicima, boravio je u službenoj i radnoj posjeti MIZ Žepče, 8. novembra 2019. godine. U njegovoj pratnji bili su i dr. Enes ef. Svraka – šef Odjela za mektebsku nastavu i mlade, Vehid ef. Arnaut – šef Ureda za zekat, mr. Meho ef. Šljivo – šef Odjela za hatabet, vaz i iršad, te, Bahrudin ef. Čolo – stručni saradnik u Odjelu za džemat, imame i organizaciju vjerskog života. Svoju posjetu započeli su sa sastankom kolegija Medžlisa, koga čine glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić, predsjednik MIZ Žepče gosp. Edin Šišić, sekretar MIZ Žepče gđa. Amira Mehmedović, te koordinatori pri MIZ Žepče, za brak i porodicu gđa. Munevera Ridžal, za mlade Irdin ef. Tutnjić, za saradnju sa NVO mr. Benjamin ef. Hodžić, te socijalna pitanja gđa. Amira Mehmedović. Džumu-namaz gosti su obavili kao hatibi u nekoliko džemata na području MIZ Žepče, i to, u Ferhat-pašinoj džamiji hatib je bio dr. Ismail ef. Smajlović, u Begov Hanu hatib je bio Bahrudin ef. Čolo, u Mjestovoj Ravni hatib je bio dr. Enes ef. Svraka, a u Orčevićima hatib je bio Vehid ef. Arnaut. U džematu Ozimica, kao muktedija, boravio je mr. Meho ef. Šljivo. Nakon ikindije-namaza, u prostorijama MIZ Žepče, održan je drugi sastanak, kojem su prisustvovali svi imami MIZ Žepče. U otvorenom i prijateljskom razgovoru, razgovaralo se o hutbama, o stanju u mektebima i sa realizacijom mektebske nastave kao i o svim aktuelnim pitanjima i problemima sa kojim se susreću imami u svom poslu, a gdje Rijaset i ova Uprava mogu izuzetno pomoći. Zajednički je stav i mišljenje nakon ovoga sastanka, da su ovakvi sastanci, s vremena na vrijeme potrebni, kako ovoj Upravi tako i imamima na terenu, i ne samo na ovom nivou, nego i na svim drugim nivoima unutar IZ-e. Na kraju, želimo zahvaliti gostima na dolasku u ovaj, kako su kazali „mali ali vrijedni medžlis“, uz molbu dragom Bogu, da ih za današnji zahmet i trud nagradi, amin.

T.Ir.

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com