SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Urednik

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

MIZ Žepče - takmičenje mujezina polaznika mekteba

U nedjelju, 19.1.2020. godine, u Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču, sa početkom u 10:00 sati, održano je takmičenje mujezina, polaznika mekteba MIZ Žepče, uzrast od 4.- 9. razreda OŠ. Takmičenje je u ime MIZ Žepče, otvorio glavni imam Džafer ef. Gračić, a sam tok takmičenja pratila je komisija u sastavu Irdin ef. Tutnjić, predsjednik, te Senad ef. Mujić i Fadil ef. Imamović, članovi. Takmičenju je pristupilo 12 takmičara, i to; Hadžić Bekir iz Ozimice, Efendić Muhamed i Aganović Ilhan iz Balačića, Efendić Bakir iz Šahmana, Šišić Tarik iz Donje Golubinje, Hadžić Ensar i Okanović Abdulah iz Žepča, Murtić Muhamed i Bećirović Rijad iz Jastrebca, Redžić Enedin i Kamerić Muhamed iz Begov Hana, te, Jusufović Elmas iz Mračaja. MIZ Žepče na takmičenju na nivou muftijstva predstavljat će Efendić Muhamed iz mekteba Balačići i Redžić Enedin iz mekteba Begov Han. Svim učesnicima su uručene novčane nagrade i zahvalnice za učešće, a pobjednicima su uručene i dodatne novčane nagrade, te posebna priznanja. Zahvalnice i novčane nagrade svim učesnicima dodijelio je predsjednik komisije Irdin ef. Tutnjić, a najboljim mujezinima iz mekteba MIZ Žepče, novčane nagrade i priznanja je uručio glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić. Čestitamo najboljima i želimo im uspjeh u daljem takmičenju !

T.Ir.    

Read more...

Džemat Begov Han - održana svečana skupština džemata

U petak, 17.1.2020. godine, nakon akšam-namaza u džamiji "Misbah", u džematu Begov Han, održana je svečana skupština ovoga džemata. Ovom svečanom događaju, pored članova Džematskog odbora Begov Han, na čelu sa mutevelijom Arminom Zahirovićem i imama džemata Salih ef. Kamerića i Samed ef. Okanovića, kao gosti, prisustvovali su, glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić, te, član IO MIZ Žepče, h. Ćazim Huskić. Ovom prilikom dodijeljene su i skromne hedije, kao znak pažnje najaktivnijim džematlijama, kao i imamima džemata, za uspjesan rad i nesebično zalaganje u džematskim aktivnostima. Gest vrijedan pažnje je poklon za Salih ef. Kamerića, ručni sat sa posvetom za 26 godina rada u ovom džematu. 

S. Okanović / T.Ir.

Read more...

Uspješno realizovana akcija "MARKA ZA MIGRANTA"

Krajem prošle, 2019. godine, uspješno je realizovana akcija "Marka za migranta" u srednjoj i dvije osnovne škole na prostoru MIZ Žepče. Osnovci i srednjoškolci kao i njihovi profesori, skupili su 1318,00 KM, i isti iznos uplatili na račun NVO "pomozi.ba" koja se brine smještajem, ishranom, odjećom i higijenskim potrepštinama migranata smještenim u motelu "Man" u Tuzli. Po školama to izgleda ovako: S.M.Š."Žepče" u Žepču - 590,00 KM, O.Š." Fra Grga Martić", Ozimica - 300,50 KM i O.Š."Žepče" u Žepču - 427.50 KM. Ovo je samo jedna u nizu akcija kojom naši učenici teoretski stečena znanja pretaču u korisna, hairli djela. Nadamo se da će ova sredstva bar djelimično olakšati stanje našoj braći migrantima. Toplo se zahvaljujemo našim učenicima i profesorima moleći Gospodara da im upiše u sevap, a sve nas potakne da se natječemo u dobročinstvu i bogobojaznosti.     

Grabus S.

Read more...

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com